• GIMNAZIJSKI PROGRAMI

    – opća gimnazija
    – jezična gimnazija
    – prirodoslovno – matematička gimnazija

3

gimnazijska
programa

12

gimnazijskih
odjela

117

godina
tradicije

30000+

krapinskih
gimnazijalaca

TRADICIJA KRAPINSKE GIMNAZIJE

Uz tradiciju, kao posebnost krapinske Gimnazije, ono po čemu svaka gimnazija želi biti prepoznatljiva rezultati su njenih učenika. Niz generacija krapinskih gimnazijalaca zapaženo sudjeluje na natjecanjima znanja, smotrama stvaralaštva i sportskim susretima i uspješni su studenti hrvatskih i europskih sveučilišta.

PROJEKTI I MEĐUNARODNA SURADNJA

U skladu s aktualnim znanstveno-stručnim spoznajama u školi se usavršavaju i unaprjeđuju svi gimnazijski programi što su prepoznale brojne domaće i međunarodne institucije. Srednja škola Krapina je članica Mreže škola koje promiču zdravlje, Europska talent točka, Škola partner SR Njemačke, e-škola – digitalno zrela škola s Erasmus akreditacijama u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te odgoja i općeg obrazovanja čime je omogućena mobilnost učenika i nastavnika. Školski kurikulum je prepoznatljiv po otvorenoj, terenskoj, integriranoj nastavi i nizu projekata.

PODRŠKA UČENJU

Razvijeni su fakultativni programi matematike, biologije, kemije i fizike za stjecanje novih kompetencija, veću uspješnost na ispitima državne mature i nastavku obrazovanja. Sustav podrške učenicima, temeljen na prepoznavanju potreba svih učenika, pridonosi kvaliteti rada i s darovitim i s učenicima s teškoćama. Učenicima je, uz suvremeno opremljene prostore za nastavu, tijekom cijelog dana dostupan prostor dnevnog boravka i kantine, školska knjižnica i čitaonica, a osigurana je i stručna pomoć u Školskom savjetovalištu i Uredu za razvoj karijera.

Gimnazijski programi ne osposobljavaju učenike za konkretno zanimanje. Njihov je cilj stjecanje općeg obrazovanja, priprema za daljnje školovanje i cjeloživotno učenje. Inovativnim pristupima koji se očituju i u digitalizaciji škole i aktivnostima Centra za robotiku, razvijamo Krapinsku gimnaziju za nova stoljeća njezine budućnosti.

Budimo zajedno dio novog stoljeća Gimnazije u Krapini, jer mi smo uvijek korak ispred! Pridruži nam se!

OSTALI PROGRAMI

OBRAZOVANJE
ODRASLIH

Skip to content