• ELEKTROINSTALATER

    trogodišnji obrtnički program

2

razreda upisa

1

Erasmus akreditacija

5+

specijaliziranih prostora

Opis programa / zanimanja

Zanimanje elektroinstalatera obuhvaća postavljanje i stavljanje u pogon  instalacija energetskog napajanja uređaja i različitih aparata, ali i izvođenje instalacija antenskog sustava, računalnih mreža, video nadzora, instalacija protuprovale i vatrodojave. U skladu s modernim zahtjevima korisnika pružaju usluge i kod postavljanja i puštanja u rad fotonaponskih i solarnih sustava, kao i instalacija za “pametne” kuće.

Poslovi

Poslovi elektroinstalatera obavljaju se pretežno u zatvorenim prostorima. Veći dio posla obavlja se stojeći i zahtijeva dobro opće zdravstveno stanje. Učenik treba biti fizički zdrav, spreman na umne I fizičke napore primjerene uzrastu. Posebni uvjet za upis je raspoznavanje boja. S obzirom na zahtjeve tržišta rada, relativno lako nalaze zaposlenje.

Školovanje

Nastava traje tri godine i uključuje općeobrazovne sadržaje, stručno – teorijske sadržaje te praktični dio. Praktični dio nastave (laboratorijske vježbe, radioničke vježbe, praktična nastava) značajni su za stjecanje praktičnih vještina i dalje napredovanje učenika.

Po završetku trogodišnjeg školovanja moguće je:

  • ZAPOŠLJAVANJE: nakon položenog naučničkog ispita i dvije godine radnog iskustva u zanimanju može se polagati majstorski ispit te otvoriti obrt
  • NASTAVAK OBRAZOVANJA: pod određenim uvjetima učenik može nastaviti školovanje u četverogodišnjem programu te na veleučilištima

OSTALI PROGRAMI

OBRAZOVANJE
ODRASLIH

Skip to content