• ELEKTROMEHANIČAR

    trogodišnji obrtnički program

21

razred upisa

1

Erasmus akreditacija

5+

specijaliziranih prostora

Opis programa / zanimanja

Cilj obrazovanja je stjecanje znanja, vještina i navika koje će omogućiti učeniku da nakon završetka obrazovanja samostalno obavlja poslove u zanimanju elektromehaničara, a koji uključuju održavanje i popravak električnih strojeva i uređaja (kućanskih uređaja kao što su hladnjaci,perilice I klima uređaji, različitih vrsta elektromotora itd.)

Poslovi

Poslovi elektromehaničara obavljaju se pretežno u zatvorenim prostorima i zahtijevaju dobro opće zdravstveno stanje. Učenik treba biti fizički zdrav, spreman na umne i fizičke napore primjerene uzrastu. Posebni uvjeti za upis je raspoznavanje boja.

Školovanje

Nastava traje tri godine i uključuje općeobrazovne sadržaje, stručno-teorijske sadržaje te praktični dio. Praktični dio nastave (laboratorijske vježbe, radioničke vježbe, praktična nastava) značajni su za stjecanje praktičnih vještina i dalje napredovanje učenika.

Po završetku trogodišnjeg školovanja moguće je:

  • ZAPOŠLJAVANJE: nakon položenog naučničkog ispita i dvije godine radnog iskustva u zanimanju može se polagati majstorski ispit te otvoriti obrt
  • NASTAVAK OBRAZOVANJA: pod određenim uvjetima učenik može nastaviti školovanje u četverogodišnjem programu te na veleučilištima

OSTALI PROGRAMI

OBRAZOVANJE
ODRASLIH

Skip to content