Ekološko osviješteni gimnazijalci po povratku s mobilnosti u Bochumu ugostili u Krapini svoje kolege iz Španjolske i Njemačke

Učenici Srednje škole Krapina od 12. do 19. svibnja 2024. u pratnji svoje profesorice Jasminke Pernjek odradili su i drugu mobilnost u sklopu projekta ‘’On a mission: Healing our world’’ koji se provodi u suradnji tri europske zemlje: Hrvatske, Španjolske i Njemačke. U suradnji sa školama iz San Fernanda (Cadiz) i Bochuma bavimo se temom održivog razvoja s posebnim fokusom na 17 ciljeva definiranih Agendom 2030 Ujedinjenih naroda Globalni ciljevi za održivi razvoj. Opći cilj projekta je podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša u kojem živimo, upoznavanje sa ciljevima održivog razvoja donesenima unutar EU, s posebnim naglaskom na obrazovanju kao ključnom elementu za ostvarenje svih ciljeva. Iznimna važnost pridaje se i razvijanju kritičkog mišljenja te promišljanju uloge koju svatko od nas ima u borbi za bolje sutra.

Jezik spaja generacije (ŠiZ ide dalje)

Nakon uspješno završenog prvog ciklusa učenja stranih jezika, učenici ŠiZ grupe nastavili su suradnju s Gradskom knjižnicom Krapina u okviru programa Aktivne subote koju organizira Gradska knjižnica Krapina. Od veljače pa sve do kraja svibnja naši su sugrađani treće dobi imali priliku naučiti mnoštvo korisnih izraza na njemačkom i engleskom jeziku kako bi što učinkovitije mogli putovati i komunicirati. Svake su subote učenici Srednje škole Krapina, uključeni u program fakultativnog predmeta „Škola i zajednica“, za polaznike Aktivne subote organizirali opuštena i poučna druženja.

Održan Dan otvorenih vrata

U petak, 7. lipnja 2024. održan je Dan otvorenih vrata Srednje škole Krapina. Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Ivice Rozijana i predsjednika Vijeća učenika Nike Kovačeca (3.c), roditelji i učenici osnovnih škola imali su prilike razgledati školske prostore i radove naših učenike te prikupiti dodatne informacije o 14 obrazovnih programa koji se realiziraju u našoj školi. Učenici su također mogli sudjelovati i u igrama kojima nastavni proces nastojimo učiniti dinamičnijim i zanimljivijim.

Izložba maketa

U četvrtak, 6. lipnja 2024. otvorena je izložba radova učenika trećeg razreda opće i jezične gimnazije. Pod mentorstvom profesorice Vesne Pušelj, učenici su izrađivali makete koje su izložene u prostoru školske galerije. Izložba radova učenika, koju je otvorila zamjenica ravnatelja Dijana Burić, završna je aktivnost projekta „Suvremene umjetničke prakse, dizajn i arhitektura“.

Svečana dodjela svjedodžbi, nagrada i pohvala učenicima završnih razreda SŠ Krapina

Svečana dodjela svjedodžbi, nagrada i posebnih pohvala učenicima završnih razreda Srednje škole Krapina održana je u srijedu 5. lipnja 2024. u 9 sati u dvorani za priredbe. Svečanost je to na kojoj se prije svega slavi uspjeh 196 učenika iz 9 razrednih odjela: gimnazijskih programa (4.a, 4.c, 4.d), četverogodišnjih strukovnih programa (4.at, 4.bt, 4.ct, 4.dt) i trogodišnjih obrtničkih programa (3.i, 3.k).

Aktivnosti u projektu Škola i zajednica

Donosimo aktivnosti učenika iz projekta "Škola i zajednica".

Obavijest o ishodu Natječaja za radno mjesto

Na temelju članka 14. Pravilnika o načinu i postupku kojim se svim kandidatima za zapošljavanje osigurava jednaka dostupnost javnim službama pod jednakim uvjetima te vrednovanje kandidata prijavljenih na natječaj Srednje škole Krapina (Pravilnik od 28. veljače 2019. godine), objavljuje se OBAVIJEST O ISHODU NATJEČAJA ZA RADNO MJESTO Temeljem raspisanog natječaja za radno mjesto od dana 22. travnja 2024., KLASA:112-07/24-01/26, URBROJ:2140-88-1 objavljenog na mrežnim stranicama i oglasnim pločama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Srednje škole Krapina, nakon provedenog postupka vrednovanja kandidata sukladno Pravilniku, izvršenog odabira kandidata od strane ravnatelja Srednje škole Krapina te dobivene suglasnosti Školskog odbora Srednje škole Krapina, izabrana je sljedeća kandidatkinja s kojom se sklapa ugovor o radu: MAJA ODORJAN NOVAK – magistra sociologije, s pedagoškim kompetencijama i stručnim ispitom za nastavnika, iz Zagreba, za radno mjesto nastavnika etike, na određeno-zamjena, nepuno radno vrijeme 34 sata tjedno.

Projekt Sportski praznici

Dragi učenici Srednje škole Krapina i ostali zainteresirani srednjoškolci s područja Krapinsko-zagorske županije! I ove godine imamo zadovoljstvo najaviti projekt #SportskiPraznici koji će se održavati u našoj školi od 24.06.2023. do 12.07.2023. Pozivamo vas sve da nam se pridružite i provedete nezaboravno ljeto puno sporta, zabave i novih prijateljstava!

7.6.2024. u 17:00 – Dan otvorenih vrata u Srednjoj školi Krapina!

Poštovani učenici i roditelji, pozivamo vas na Dan otvorenih vrata Srednje škole Krapina koji će se održati u petak, 7. lipnja 2024. s početkom u 17:00 sati. Program dana otvorenih vrata naše Škole sastojat će se od predstavljanja škole i školskih prostora predstavljanja obrazovnih programa individualnih konzultacija opcionalne posjete Centru za robotike i nove tehnologije pri Srednjoj školi Krapina u prostoru Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije (od 19:00) S radošću vas očekujemo u Srednjoj školi Krapina, školi korak ispred!